Één gebouw in Borgerhout herbergt drie eengezinswoningen. Deze zijn sprongsgewijs ineengevlochten zodat elk van de woningen om beurten de ruimte krijgt op het relatief smalle perceel. De straatgevel vat deze drie-eenheid in een architectuur die het geheel samenbindt maar tegelijk de private woonhuizen laat doorschemeren. Zo weerspiegelt de gevel de dualiteit van collectief versus individueel, inherent aan het collectieve woongebouw. Boven de plint zet de gecementeerde gevel de toon. Daaronder zoekt het schrijnwerk als een vermaakte poort verwantschap met de nonchalance van de buurt. Details en textuurverschillen zoals kleine sprongen, verschillen in ruwheid en glinsterende mica schilfers, zorgen voor verschillen in veroudering. Door het verloop van de tijd zullen de individuele panden zich zo duidelijker aftekenen in het gevelbeeld. Het 19e-eeuwse herenhuis gaf aanwijzingen voor het hedendaagse wonen in de stad. Dit komt het duidelijkst tot uiting in de linker- en rechter woning.
Een derde woning heeft zijn toegang in het midden van de voorgevel. De leefvertrekken van deze woning ontvouwen zich vanaf de eerste verdieping aan de achterzijde van het gebouw. Qua opzet en afwerking van interieurs en gevel wijkt deze woning af van het type gezet door de linker- en rechter woning. Met een meer informele, lossere architectuur voegt deze woning zich in het door accidenten gekenmerkte landschap aan de binnenkant van het Borgerhoutse bouwblok. De soberdere afwerking die hierbij passend is, wordt gecombineerd met een meer uitbundige ruimtelijkheid. Genesteld op het hoogteverschil tussen de linker en rechter woning, ontspruiten de leefvertrekken in een split-levelopzet met diagonale zichten tussen keuken, eetruimte, leefruimte, werk- of slaapkamer en overmaatse overloop, die door kinderen kan gebruikt worden als speelplek. De woningen werden gerealiseerd volgens passiefhuisstandaard. De daarvoor vereiste technische installaties en maatregelen werden niet blindelings overgenomen maar vertaald naar zeer specifieke interieurs. In de gepleisterde wanden zijn alle technieken bereikbaar achter afneembare panelen. Alle uitrusting voor een kamer, zoals plenum, lichtpunt, stopcontacten en lichtschakelaars krijgen een plaats op deze panelen. Aan de toekomstige bewoners, nog niet bekend tijdens het ontwerpproces, wordt zo de vrijheid gelaten om aanpassingen te doen waar zij dat wensen. Buiten zorgen de zonweringen, noodzakelijk in een passiefhuis, voor een feestelijke toets aan de gevel.
Opdrachtgever: AG Vespa, Stabiliteit: Util, Technieken: Tecnobel, Hoofdaannemer: Atelier 70, Fotografie: Filip Dujardin, David de Bruijn Prijzen: Belgische Prijs voor Architectuur, meergezinswoningen, 1e prijs, 2015